Actueel

Grant Thornton Commissarissen Benchmarkonderzoek 2023

Nieuws    |    13 september 2023    |    2 minuten

DEELNAME 16e editie Grant Thornton Commissarissen Benchmarkonderzoek 2023

Bent u commissaris of toezichthouder, of heeft u als bestuurder, secretaris of internal auditor te maken met toezicht?

Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan de 16de editie van het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek, Nederlands toonaangevende onderzoek naar toezicht in de private en semi-publieke sector. Met het onderzoek en de vele respondenten die daaraan mee doen dragen we gezamenlijk al vijftien jaar bij aan de verdere professionalisering van het commissariaat.

Uw keuze: persoonlijk interview of online vragenlijst
Als u wilt deelnemen met een persoonlijk interview, stuur dan uw contactgegevens naar Dirk-Jaap Klaassen (dirk-jaap.klaassen@boardinbalance.com). Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak voor een persoonlijk interview.

Als u wilt deelnemen via de online vragenlijst, vul dan uw e-mailadres in op de volgende pagina: Commissarissen Benchmarkonderzoek 2023. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een link waarmee u het onderzoek kunt starten.

Tot en met 15 oktober kunt u deelnemen.

Onderwerpen zomer 2023
Naast een aantal onderwerpen die elk of elke twee jaar aan bod komen zoals samenwerking tussen de rvc en rvb, persoonlijke eigenschappen bij de rvc en rvb en de werkgeversrol zijn er ook dit jaar weer onderwerpen waar we speciale aandacht aan besteden. Het gaat hierbij onder andere om: de rol van de vice-voorzitter van de rvc, permanente educatie en een deel over digitalisering en een deel over duurzaamheid.

Waarom deelnemen?
Deelnemers aan het onderzoek gaven eerder aan:

  • bij te willen dragen aan good governance;
  • de deelname als een jaarlijks reflectiemoment te gebruiken;
  • dat de enquĂȘte aan het denken zet; en
  • er agendapunten uit te halen voor de eigen rvc/rvt.

Kortom, u wordt gestimuleerd na te denken over de eigen rolinvulling, al dan niet via een persoonlijk interview.

Het onderzoeksteam ziet ernaar uit de resultaten (weer) met u te delen via de onderzoeksrapporten en op bijeenkomsten, met boeiende discussie met u en met gastsprekers.

Het onderzoeksteam, bestaat uit Aalt Klaassen, Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch (researcher/consultant van Board in Balance) en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam).

Uiteraard wordt het onderzoek uitgevoerd op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respondenten.

Wij hopen op uw medewerking!

met vriendelijke groet,

Aalt Klaassen en Dirk-Jaap Klaassen, Oscar Toebosch en Herbert Rijken

De resultaten van afgelopen jaren kunt u vinden op www.gt.nl/commissarissenonderzoek of www.boardinbalance.com

Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Grant Thornton, sectorsponsor IT & Digital Ortec en co-sponsor iWink

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image