Actueel

Jonge commissarissen gezocht!

Categories    |    7 januari 2021    |    2 minuten

Ruim 60% van de leden van een Raad van Commissarissen of Raad van Toezichthouders is boven de 65 jaar, zo heeft het Nationaal Register uitgezocht. Tijd voor verjonging!

Het is een publiek geheim dat veel commissarissen en toezichthouders het nauwelijks meer kunnen bijbenen. Alle ontwikkelingen met betrekking tot innovatie, social media, IT, internationalisatie of andere bedrijfsvormen vragen nu eenmaal een andere inzet. Bedrijven realiseren zich dat en zijn in de operatie op zoek naar nieuw talent, maar in de top zien we dit nog te weinig.

Governance Essentials

Aan talent geen gebrek wat ons betreft, maar dan moet dat talent wel opgeleid (en begeleid) worden! De opleiding Governance Essentials geeft je inzicht in de taak en rol van een commissaris of toezichthouder. De naam zegt het al het is essentieel om je deze stof toe te eigenen.

Je kunt op basis van wat je in deze opleiding leert gelijk aan de slag als je dat wilt, denk aan een Kitchen Cabinet of Raad van Advies. De NCD is het ecosysteem waar je de juiste mensen ontmoet om deze rollen mee te kunnen vervullen. Want vergis je niet, het is wel een vak waar je het nodige voor moet doen. We hebben met iedereen die belangstelling heeft daarom ook een intake gesprek om samen met jou na te gaan of jouw talent, inzet en achtergrond past.

Intervisie

Na de Governance Essentials zorgen we er ook voor dat je begeleiding krijgt door ervaren collega’s en gebruik kunt maken van intervisiegroepjes om praktijk en theorie voortdurend aan elkaars ervaringen te kunnen toetsen!

Je kunt je ook laten certificeren als commissaris. Het Register Certified Board Member (RCBM) is een bewijs van professionaliteit voor non-executive bestuurders die een rol in een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht serieus nemen, die investeren in kennis, kunde en zich voortdurend bewust zijn van hun sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarvoor hebben we een Professional Education (PE) programma ontwikkeld dat je daartoe in staat stelt.

Over de NCD

De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) is hét platform voor leiderschap en toezicht. Een community van leden die eindverantwoordelijkheid dragen als directeur, commissaris of toezichthouder. De plek waar je als (beginnend) toezichthouder je hart kan ophalen en je laten inspireren, reflecteren en leren.

De komende jaren komen er 5.500 vacatures. Steeds meer bedrijven kiezen voor een Raad van Advies, Raad van Inspiratie of Kitchen Cabinet; kansen genoeg dus! Interesse om je talent in te zetten als commissaris of toezichthouder? Neem dan contact op!

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image