Actueel

Succesvol leiderschap met de drie C’s

Artikel    |    24 januari 2019    |    2 minuten

Succesvolle verandering: een van de grootste problemen waarmee organisaties kampen.

De noodzaak tot veranderen is groot in deze snel veranderende wereld. Maar hoe maakt jouw leiderschap het verschil? Lees meer over de drie C’s van succesvol Change Leadership.

Initiatieven voor verandering(en) binnen een organisatie falen keer op keer, blijkt uit meerdere onderzoeken. Als directeur, commissaris of toezichthouder kan jouw rol essentieel zijn voor succesvolle verandering.

We weten dat effectief leiderschap essentieel is voor succesvolle verandering. Maar eenvoudig is het allerminst. Change leadership is veel complexer geworden. De huidige agenda wordt gevormd door een reeks factoren, waaronder marktdruk, binnenlandse wetgeving, stijgende verwachtingen van het publiek en consumenten en nieuwe technologieën. Er lijkt geen einde te komen aan de lijst, maar wat kun je eraan doen als effectieve leider?

**De 3 C’s van Change Leadership **Deze 3 C’s zijn volgens CCL nodig voor succesvol leiderschap (en om een effectieve Change Leader te zijn):

1. Communicate. Waar concentreren gefaalde leiders zich op? Het ‘wat’ achter de verandering. Succesvolle leiders communiceren het ‘wat’ én het ‘waarom’. Leiders die het doel van de verandering uitleggen en het doel verbinden met de waarden van de organisatie of de voordelen van de verandering uitleggen, creëren urgentie voor de verandering. 2. Collaborate. Mensen bij elkaar brengen voor de planning en uitvoering van verandering is heel belangrijk. Wat kunnen succesvolle leiders doen? Over grenzen heen werken, werknemers aanmoedigen om uit hun comfortzone te komen en korte metten maken met ongezonde concurrentie. Succesvolle leiders nemen daarnaast werknemers al vroeg mee in de besluitvorming en versterken hun commitment om te veranderen. 3. Commit. Succesvolle leiders zorgen voor draagkracht van hun overtuigingen. Verandering is moeilijk en een kwestie van succesvol onderhandelen. Succesvolle leiders tonen ,veerkracht en doorzettingsvermogen. Ze concentreren zich op ‘the bigger picture’.

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image