Alle events
3 juli 2023

De relatie tussen strategie executie en leiderschap

Kosteloos    |    online via zoom

De relatie tussen strategie executie en leiderschap

Uit de wetenschap weten we dat een aantal ogenschijnlijk zachte aspecten van leiderschap resulteren in harde resultaten rondom de executie van je strategie. Leiderschapstermen die in dat kader steeds vaker voorbij komen zijn onder meer CEO humility, meaning based leadership, inclusief leiderschap, empowering leadership en employee voice. Zijn dit modetrends? Of randvoorwaarden voor succes?

In deze online talk gaat Daan van Knippenberg, co-founder van The Better Company en Professor Organizational Behavior aan Rice University in Houston Texas in gesprek met Esther de Jong, directeur van het NCD. Centraal in dit gesprek staat enerzijds de verantwoordelijkheid van directies om richting te geven aan een gedragen strategie en visie van de organisatie. En anderzijds de opgave om iedereen binnen de organisatie deelgenoot te maken van die strategie, zodat teams en medewerkers daar pro-actief mee aan de slag gaan.

Daan en Esther gaan onder meer in op verschillende leiderschapsvormen en de randvoorwaarden die daaraan gekoppeld zijn. Zo kan visionair leadership effectief werken, maar alleen wanneer dezelfde visie consistent wordt gedeeld door het middenkader. Ben je benieuwd hoe je leiderschap evenwichtig kunt laten balanceren tussen richting geven en draagvlak creëren? Schrijf je dan in voor deze online talk.

Over Daan van Knippenberg

Daan van Knippenberg is Houston Endowment Professor of Management bij Rice University in Houston, TX, Hoogleraar Bedrijfskunde bij de Erasmus Universiteit, en mede-oprichter van The Better Company. Zijn onderzoek en onderwijs (MBA, executive education) richt zich op leiderschap, teamwork, en diversity & inclusion. Daan is een groot voorstander van evidence-based management – het inzetten van gevalideerde wetenschappelijke methoden ter ondersteuning van het leiden en ondersteunen van medewerkers.

/uploads/events/vanknippenberg.jpg


Aanmelden

No image