Alle events
16 maart 2023

Effectief aan de slag met diversiteit & inclusie

Kosteloos    |    online via Zoom

Diversiteit en inclusie op de werkvloer en/of binnen de organisatie is sinds een aantal jaren een constant agendapunt. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat een diverse samenstelling van teams en management leidt tot betere besluiten en bedrijfsvoering. Maar hoe en wanneer zijn besluiten op het gebied van diversiteit en inclusie effectief en daarmee dus succesvol?

Tijdens de NCD Talk op donderdag 16 maart gaan we in gesprek met expert John van Hoof en Nicole Reimer-Böttger. John is (onder andere) voorzitter Raad van Bestuur bij CSU. Een organisatie die werk biedt aan 130 nationaliteiten. In een uur tijd deelt hij zijn visie en ervaring binnen CSU waar binnen alle lagen van de organisatie (van de werkvloer, de Raad van Bestuurd tot de Raad van Commissarissen) aan diversiteit en inclusie wordt gewerkt.

Nicole is Product Owner Diversity & Inclusion bij ABN AMRO N.V. Binnen de bank zet Nicole zich in voor gelijke kansen en rechten voor iedereen, ongeacht gender, culturele achtergrond, arbeidsbeperking, leeftijd, seksuele voorkeur of religie. Ze geeft vorm en inhoud aan het beleid en is de drijvende kracht achter vele initiatven binnen de bank. In haar gesprek met John vertelt Nicole over de voor haar vijf belangrijkste learnings op het gebied van D&I. Het goed implementeren daarvan gaat veel verder dan alleen de man-vrouwverhouding. Ook deelt ze haar ervaring hoe een besluit op directieniveau goed geïmplementeerd en geborgd kan worden binnen de organisatie.

Het is een Talk die lessen en inzichten geeft over diversiteit en inclusie en hoe deze binnen jouw eigen organisatie door te voeren zijn.

Over John van Hoof

John van Hoof (1960) is voorzitter Raad van Bestuur van Total Care waaronder CSU, Tzorg en Zizo actief zijn.

/uploads/talks-colleges/john-van-hoof.jpeg

Na zijn studie aan de Universiteit van Tilburg vervulde hij diverse financiële functies bij KPMG, FrieslandCampina en ISS Nederland. Vervolgens heeft hij elf jaar in de arbodienstverlening bij Maetis en als algemeen directeur bij moedermaatschappij Zorg van de Zaak gewerkt. Sinds 2012 is hij voorzitter Raad van Bestuur bij CSU Groep B.V. Daarnaast vervult hij enkele commissariaten en is hij vicevoorzitter van branchevereniging Schoonmakend Nederland.

In zijn huidige rol staat de zorg en aandacht voor de mens centraal. Hij denkt graag in kansen en innovatie om het elke dag beter te doen. Het bedrijf staat bekend om zijn sociale innovaties zoals budgetcoaching of visuele arbeidscontracten. De organisatie biedt werk aan 130 nationaliteiten. Behalve op de werkvloer is gebouwd aan een divers team waarbij ook in de top en op managementniveau een goede man-vrouwverhouding is ontstaan. John zijn wens is om op elk niveau een betere afspiegeling in organisaties te realiseren met meer diversiteit qua achtergrond en afkomst.

Over Nicole Reimink-Böttger

Nicole Reimink-Böttger is Product Owner Diversity & Inclusion bij ABN AMRO.


Aanmelden

No image