Alle events
30 oktober 2023

Governance Essentials Uitbreidingsmodule #1

NCD Alumni Governance Essentials: € 249,95 excl BTW    |    Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX Zeist

Governance Essentials Verdiepingsmodule #1: Aandeelhouders en investeerders

De leergang Governance Essentials geeft de deelnemers inzicht en overzicht in de rol van toezichthouder. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. De komst van de nieuwe Governance Code, begin 2023, heeft aanzienlijke veranderingen met zich meegebracht voor de rol van toezichthouder in de toekomst. De Governance Essentials is dan ook uitgebreid met een aantal modules die onmisbaar zijn om deze rol optimaal te kunnen vervullen.

NCD vindt het belangrijk dat al onze alumni van deze leergang de mogelijkheid geboden wordt om hun kennis, in overeenstemming met de nieuwe code, uit te breiden. We lanceren daarom de Governance Essentials Verdiepingsmodules!

Inhoud

Als actieve commissaris of toezichthouder is het een vak apart om om te gaan met aandeelhouders en investeerders. Zo zijn er slapende aandeelhouders, activistische aandeelhouders en investeerders die een plek in de Raad van Commissarissen bezetten; de zogenoemde niet-onafhankelijke leden van de RvC.

Hoe ga je als commissaris of toezichthouder om met de Algemene Ledenvergadering van Aandeelhouders (AVA) of de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). In principe wordt de RvC of RvT benoemd door aandeelhouders, behalve bij een stichting, waar de RvT door de RvT benoemd wordt.

Deze eerste verdiepingsmodule van de Governance Essentials biedt inzicht in het krachtenveld tussen aandeelhouders, investeerders en bestuurders. Ook wordt aandacht besteed aan de rol van Commissaris bij overdracht van aandelen en de rol en positie van de voordracht commissie voor één of meerdere investeerders.

Spreker

Heske is van huis uit Bedrijfskundige. Tijdens haar loopbaan heeft zij verschillende opleidingen afgerond waaronder Post Masters Management Consultancy (VU) en Post Masters Change Management (Nijenrode) en de juridische Post Masters Insolventierecht en Ondernemings- en Vennootschapsrecht (Grotius, Radboud Universiteit).

Zij heeft boardfuncties vervuld bij Berenschot en Conquaestor. En heeft diverse ondernemingen, waaronder familiebedrijven, bijgestaan bij governance vraagstukken. Ze vervult sinds 2009 non-executive functies zowel in het bedrijfsleven als bij not for profit organisaties. Heske is sinds 2009 verbonden aan de Ondernemerskamer (Gerechtshof Amsterdam) en vervult sindsdien aanstellingen als tijdelijk bestuurder, commissaris en beheerder van aandelen bij ondernemingen waar een gegronde twijfel aan het beleid is vastgesteld. Zij is derhalve gevraagd om haar uitgebreide ervaring met het omgaan met aandeelhouders en investeerders met jullie te delen.

Details

Datum: maandag 30 oktober
Tijden: van 16:00u tot 19:00u met aansluitend diner
Kosten: € 249,95 per module | € 895,- voor totaalpakket (4 modules). Prijzen zijn exclusief BTW inclusief 3 uur training en diner.


Aanmelden

No image