Alle events
8 november 2023

Governance Essentials Uitbreidingsmodule #2

NCD Alumni Governance Essentials: € 249,95 excl BTW    |    Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX Zeist

Governance Essentials Verdiepingsmodule #2: Het goede gesprek

De leergang Governance Essentials geeft de deelnemers inzicht en overzicht in de rol van toezichthouder. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. De komst van de nieuwe Governance Code, begin 2023, heeft aanzienlijke veranderingen met zich meegebracht voor de rol van toezichthouder in de toekomst. De Governance Essentials is dan ook uitgebreid met een aantal modules die onmisbaar zijn om deze rol optimaal te kunnen vervullen.

NCD vindt het belangrijk dat al onze alumni van deze leergang de mogelijkheid geboden wordt om hun kennis, in overeenstemming met de nieuwe code, uit te breiden. We lanceren daarom de Governance Essentials Verdiepingsmodules!

Inhoud

In het dagelijkse leven is het een uitdaging om daadwerkelijk te snappen en te doorgronden wat een ander ervaart, denkt en voelt. Hoe ga je als commissaris of toezichthouder het gesprek aan met (mede)bestuurders en je collega-commissarissen? En hoe behoud je wederzijds respect voor elkaars positie en visie als je oneens bent?

In de verdiepingsmodule ‘het Goede Gesprek’ leer je wanneer een goed gesprek nodig is en hoe je deze voert. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen komen thema’s aan de orde als socratisch bevragen, wat is een goede vraag, zelf beïnvloeden en je laten beïnvloeden en omgaan met je eigen expertise.

Spreker

Hanke Lange is organisatiedeskundige en richt zich op de werking en de effectiviteit van de topstructuur. Denk hierbij niet alleen aan competenties en chemie van sleutelpersonen, maar ook bijvoorbeeld aan macht, leiderschap, bestuurlijke geloofwaardigheid. Hij was zelf directeur en commissaris.

Zijn laatste boek Uit het goede hout gesneden (6e druk) wordt veel gebruikt in post-academische masterclasses voor bestuurders en commissarissen. In het boek bespreekt hij de essenties van bestuurlijk leiderschap, en de krachten en machten waarmee een bestuurder te maken krijgt.

Details

Datum: woensdag 8 november
Tijden: van 16:00u tot 19:00u met aansluitend diner
Kosten: € 249,95 per module | € 895,- voor totaalpakket (4 modules). Prijzen zijn exclusief BTW inclusief 3 uur training en diner.


Aanmelden

No image