Alle events
28 november 2023

Governance Essentials Uitbreidingsmodule #4

NCD Alumni Governance Essentials: € 249,95 excl BTW    |    Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX Zeist

Governance Essentials Verdiepingsmodule #4: Ongemak in de Boardroom

De leergang Governance Essentials geeft de deelnemers inzicht en overzicht in de rol van toezichthouder. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. De komst van de nieuwe Governance Code, begin 2023, heeft aanzienlijke veranderingen met zich meegebracht voor de rol van toezichthouder in de toekomst. De Governance Essentials is dan ook uitgebreid met een aantal modules die onmisbaar zijn om deze rol optimaal te kunnen vervullen.

NCD vindt het belangrijk dat al onze alumni van deze leergang de mogelijkheid geboden wordt om hun kennis, in overeenstemming met de nieuwe code, uit te breiden. We lanceren daarom de Governance Essentials Verdiepingsmodules!

Inhoud

In onze steeds complexere wereld krijgen organisaties, en daarmee de toezichthouders, steeds vaker te maken met ethische dilemma’s. Het kan uitdagend en ongemakkelijk zin om deze dilemma’s aan de orde te stellen en bespreekbaar te maken. Hoe ga je hier in de board op adequate wijze mee om? Hoe kan je op passende wijze ongemakkelijke onderwerpen open op tafel leggen en hoe kan je, waar nodig en mogelijk, het morele kompas herijken?

In deze laatste verdiepingsmodule van de Governance Essentials gaan we in op het bewustzijn binnen de RvC en RvT over het belang van ethisch bevragen en hoe je in de dagelijkse praktijk ethische reflectie toe kunt passen.

Spreker

Patrick Nullens is bijzonder hoogleraar ethisch leiderschap en menswaardige samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht). Als ethicus, theoloog en voormalig bestuurder (rector) heeft hij zich toelegt op leiderschap, governance in relatie tot menselijk floreren. Hij volgde zelf de opleiding Governance Essentials van NCD.

Patrick is toezichthouder van een hogeschool (VIAA Zwolle) en verantwoordelijk voor commissie Onderwijs, Onderzoek en Kwaliteit. Hij is adviseur governance, inrichting en strategie voor de Galan Groep. Vanuit deze functie wordt hij betrokken bij vraagstukken binnen diverse organisaties en bedrijven. Als wetenschapper werkt hij mee aan het project ‘ongemak in de boardroom’ van MVO.NL. Dit project gaat over nieuwere vormen van governance die noodzakelijk zijn voor de transitie naar duurzaamheid.

Als ethicus tracht Patrick zo dicht mogelijk bij de complexiteit van de professionele werkelijkheid te blijven alsook dicht bij wie we als persoon zelf willen zijn/worden.

Met zijn achtergrond, zowel als praktiserend toezichthouder en als wetenschappelijk onderzoeker, is hij een veelgevraagd spreker over het thema Ethiek in Governance.

Details

Datum: Dinsdag 28 november
Tijden: van 16:00u tot 19:00u met aansluitend diner
Kosten: € 249,95 per module | € 895,- voor totaalpakket (4 modules). Prijzen zijn exclusief BTW inclusief 3 uur training en diner.


Aanmelden

No image