Alle events
12 september 2023

NCD Talk "De sociale en duurzame impact van het koeriersbedrijf Cycloon"

Deelname is kosteloos    |    Online via zoom

De sociale en duurzame impact van Cycloon

Constructieve maatschappelijke impact op sociaal en duurzaam gebied wordt voor veel bedrijven én voor de samenleving als geheel steeds belangrijker. Hoe mooi is het als je onderneming op verschillende gebieden tegelijk een positieve impact maakt?

Dit is exact waar Cycloon voor staat. Cycloon is de groene en sociale bezorgexpert van Nederland en beogen impact op twee verschillende gebieden:

1. Afstand tot de arbeidsmarkt.
Cycloon biedt werk aan asielzoekers die nog geen verblijfsvergunning hebben.

2. Duurzame bezorging
Cycloon bezorgt door heel Nederland post en pakketten op de fiets. Hun doel is om in 2025 in hun bedrijfsvoering en verkeersstromen volledig CO2-neutraal te zijn.

Eerder dit jaar is Cycloon overgenomen door bol.com. Een overname waarmee Cycloon een nóg grotere impact kan maken op de twee bovenstaand genoemde punten. Tijdens de NCD Talk van dinsdag 12 september is Eva Koster, HR Directeur bij Cycloon te gast. Esther de Jong, directeur NCD, gaat in gesprek met Eva over de sociale en duurzame impact van Cycloon.

Hoe ziet deze impact eruit in de dagelijkse praktijk, op de werkvloer bij Cycloon? Wat vraagt het van de organisatie en HR om deze impact te realiseren? Wat kunnen andere organisaties van Cycloon leren? Welke uitdagingen komen ze tegen in hun missie om een constructieve impact te maken?

Ook gaan ze inhoudelijk in op de 5 duurzame pijlers die Cycloon vanaf het begin heeft vastgesteld en nog steeds effectief nastreeft:

  • Fietsen maakt de wereld mooier
  • Circulair-to-Cycloon
  • Prettig werkklimaat
  • Bewustzijn creëren extern en intern
  • Innoveren en lef tonen

Sprekers

Deze NCD Talk wordt verzorgd door Eva van der Kamp - Koster, HR Directeur bij Cycloon.

Eva is 39 jaar en heeft ruim 15 jaar ervaring in HR. Na de Hotelschool Den Haag rolde zij het HR vak in en deed bij diverse bedrijven ervaring op in advies en management. Nadat zij voor zichzelf begon, startte ze haar tweede opdracht binnen Cycloon. Inmiddels is zij alweer een jaar in dienst als HR Directeur waar zij in korte tijd een professionele HR afdeling opzette die de organisatie ondersteunt in de groei en ontwikkeling die zij doormaakt.

/uploads/speakers/eva-koster.jpg


Aanmelden

No image