Alle events
23 april 2024

NCD Talk: Hoe durfinvesteerders kunnen bijdragen aan duurzaamheidambities

Deelname is kosteloos    |    Online via Teams

Dinsdag 23 april interviewt Paul Geraeds vanuit zijn rol als voorzitter van NCD, in een online NCD Talk Jacqueline van den Ende en Edmond Hilhorst. Ze hebben een verschillende achtergrond maar veel overeenkomsten en gaan in gesprek over de mogelijkheden om klimaatverandering te verplaatsen door miljarden kapitaal te verbinden met klimaattechnologie.

Dit is het uitgangspunt van Carbon Equity, waar Jacqueline mede-oprichter en CEO is. Om de klimaatverandering tegen te gaan, moeten we vrijwel elke centimeter van onze van fossiele brandstoffen afhankelijke economie opnieuw opbouwen in een historisch ongekende tijd. Carbon Equity wil via zijn fintech-oplossing voor het klimaat particuliere beleggers klimaatbeleggingsproducten aanbieden die de naald daadwerkelijk verplaatsen. Dit betekent euro voor euro directe investeringen in R&D, technologie en schaalvergroting van bedrijven (in tegenstelling tot investeringen op de secundaire markt). We doen dit door toegang te bieden tot alternatieve beleggingen zoals Climate Venture Capital, Climate Private Equity en andere activaklassen - met directe klimaatimpact en aantrekkelijke financiële rendementen.

Naast Jacqueline zal Edmond Hilhorst aansluiten bij dit online interview, hij was oprichter van Independer en inmiddels voorzitter van de Board van de School for moral ambition. Als bestuurslid, investeerder en/of oprichter ondersteunt hij verschillende purpose driven ventures op het gebied van heath tech, climate tech en wellbeing. Momenteel richt hij zich op initiatieven die zoveel mogelijk mensen in staat stellen hun dromen waar te maken en mee te bouwen aan een gezondere planeet en samenleving.

Sprekers

Jacqueline is een ondernemer en investeerder met een passie voor het bouwen van ondernemingen met een hoge impact. Zij is mede-oprichter en CEO van Carbon Equity, een fintech-platform dat ’s werelds meest impactvolle klimaattechnologieoplossingen wil aandrijven met retailkapitaal. Jacqueline heeft ongeveer de helft van haar carrière geïnvesteerd in bedrijven, als partner bij Peak Capital en als investeerder bij HAL Investments. De andere helft heeft zij besteed aan het bouwen van bedrijven.

Als student richtte Jacqueline De Kleine Consultant op en later richtte zij Rocket Internet op, steunde zij Lamudi Group in de Filippijnen en hielp zij bij het opschalen van de Zuidoost-Aziatische fintech mobiele portemonnee TrueMoney.

Jacqueline is gepassioneerd over het creëren van bedrijven vanaf nul en het bouwen van high performance teams van getalenteerde individuen. Zij heeft het hier dan ook over het snijvlak van klimaatverandering en financiën en is geobsedeerd door de vraag hoe we de planeet naar een duurzame toekomst kunnen sturen door middel van effectieve kapitaalallocatie.

/uploads/2024-events/ncd-talk-carbon-equity-jacqueline-van-den-ende.jpeg

Edmond Hilhorst startte zijn carrière als retail banker bij ABN AMRO. Als oprichter van Independer heeft hij zich altijd gericht op transparantie en consumer advocacy. Als bestuurslid, investeerder en/of oprichter ondersteun hij verschillende purpose driven ventures op het gebied van health tech, climate tech en wellbeing. Zijn bestuurslidmaatschappen zijn voornamelijk gericht op filantropie, gezondheids- en klimaattechnologie en impactinvesteringen. Momenteel richt hij zich op initiatieven die mensen in staat stellen hun dromen te identificeren en te vervullen en te helpen bouwen aan een gezondere planeet en samenleving.

/uploads/2024-experts/edmond-hilhorst.png


Aanmelden

No image