Alle events
12 december 2023

NCD Talk: de resultaten van het onderzoek "ongemak in de boardroom"

Deelname is kosteloos    |    Online via Teams

NCD heeft het afgelopen jaar deelgenomen aan het project ‘ongemak in de boardroom’. Een initiatief in samenwerking met Ebbinge, Hemmingway, Nyenrode, Tias en NR Governance. Het onderzoek wordt geleid door Patrick Nullens vanuit MVO Nederland en is gericht op complexe, ethische thema’s die ontstaan naar aanleiding van de overgang naar duurzaamheid.

Op Dinsdag 12 december organiseert NCD de laatste online Talk waarin Patrick ingaat op de uitkomsten van het onderzoek en enkele van de 7 good practises die toezichthouders en bestuurders aan moeten gaan als zij op zoek gaan naar ongemak binnen hun eigen boardroom. Deelnemers aan het onderzoek waren onder andere Marit van Egmond (CEO AH at Ahold Delhaize), Jan van den Berg (Voorzitter RvC Achmea) en Marieke Bonhof (Bestuurder Ymere).

Patrick gebruikt mooie voorbeelden uit de praktijk en is in staat om op humoristische en scherpe wijze ons allen een spiegel voor te houden waarbij je zelf ook enig ongemak zou kunnen voelen. www.ongemakindeboardroom.nl

Sprekers

Deze NCD Talk wordt verzorgd door Patrick Nullens

Patrick Nullens, hoogleraar Leiderschap en Menswaardige Samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht), verricht onderzoek op het snijvlak van leiderschap studies, ethiek en geesteswetenschappen. Daarnaast doceert hij ethiek en integriteit aan commissarissen, toezichthouders en bestuurders (NCD Academie).

Als adviseur strategie en governance voor de GalanGroep adviseert hij organisaties in de publieke sector en bedrijven. Hij is een veelgevraagde spreker die voortdurend wetenschap en het echte leven op elkaar betrekt. Steeds probeert hij vanuit de weerbarstige praktijk en geleefde ethiek de groep te verleiden tot diepere morele reflectie. Zijn laatste boek heeft als titel: “Hoop als Kunst van Verantwoord Leiderschap” (2022).

/uploads/academy_experts/patrick-nullens.jpg


Aanmelden

No image