Alle events
29 september 2022

Crypto

NCD leden: gratis    |    online via zoom | 12:00u tot 13:00u

Crypto

Geld van de toekomst is digitaal en programmeerbaar. Centrale banken bouwen digitaal contant geld en techbedrijven werken aan hun eigen munten. Daarnaast is er opensourcegeld zoals bitcoin, de enige in dit rijtje die onafhankelijk is. En dat kon wel eens essentieel zijn in een tijd van toenemende surveillance en censuur. Deze talk biedt inzicht in de decentrale technologie die aan de basis staat van crypto-assets, nft’s en web 3.0. Zowel het potentieel als de risico’s die dit met zich mee brengt worden behandeld inclusief uiteenlopende manieren waarop digital assets kunnen worden opgeslagen en worden beheerd.

Sprekers

Bert Slagter is ondernemer, schrijver en spreker. Met een technologische achtergrond en expertise in complexiteit en onzekerheid bestudeert en beschrijft hij het snijvlak tussen technologie en economie. Van CBDC’s tot bitcoin, decentralized finance en digitale eigendomsrechten. Hij maakt deze vaak complexe materie toegankelijk in artikelen, krant, radio, televisie en podcasts.

/uploads/events/bert.jpg

Lucas Wensing is directeur en CEO van AMDAX, het cryptobedrijf dat als eerste een registratie ontving van DNB voor het bewaren, handelen en beleggen in cryptovaluta. AMDAX combineert dit met de service van vermogensbeheer en is marktleider in dit segment. In zijn tijd voor AMDAX heeft Lucas een IT-bedrijf opgericht, geleid en met succes verkocht aan KPN. Lucas raakte bevangen door het bitcoinvirus en verdiepte hij zich het financiële systeem. In 2019 richtte hij AMDAX op vanuit een grote behoefte: “Ik wil de cryptomarkt transparant en veilig maken en bijdragen aan de vernieuwing van het wereldwijde financiële systeem.”

/uploads/events/lucas.jpg

Deelnemen aan deze NCD Talks

Deze Talk plus wordt online via zoom gegeven. Aanmelden kan via de app of via de link aanmelden onderaan deze pagina.

NCD Talks+ worden opgenomen om op een later moment terug te kunnen kijken.

Meer weten over Bert & Lucas??

LinkedIn Bert Slagter
LinkedIn Lucas Wensing


Aanmelden

No image