Actueel

Businessfestival Impact on the Beach

Event    |    18 juli 2023    |    2 minuten

Hoe maken we de stap voor ondernemers die een positieve impact willen hebben op mens, milieu, markt en maatschappij makkelijker en leuker? Het antwoord is – onder andere – Impact on the Beach: hét businessfestival van 2023 waar 365 businessleiders samen komen om kennis en inspiratie op te doen en te delen over de tranformatie for Good.

Ondernemers, wetenschappers, sprekers en artiesten laten zien en voelen dat het werken aan Business die goed doet, ook een feest kan zijn.

Het bij elkaar brengen van leiders die vormgeven aan impactbedrijven en de organisaties in transformatie versterkt het vertrouwen dat we samen de slag kunnen maken.

De meeste medewerkers, klanten en leiders zijn zich bewust van de grote uitdagingen waar we als wereld en maatschappij voor staan. En vrijwel iedereen wil daar ook iets aan doen.

Bedrijven kunnen een doorslaggevende rol spelen door te ontwikkelen van ‘onderdeel van het probleem’ (bijvoorbeeld door uitputting, uitbuiting, vervuiling, footprint en oneerlijke verdeling) onderdeel te worden van de oplossing. Talloze ondernemingen maakten de start of transitie naar een Business for Good organisatie. Bekende voorbeelden als Patagonia en Tony’s Chocolonely. Maar met de nieuwe Europese richtlijnen voor organisaties (CSRD) wordt vrijwel elke organisatie die niet al intrinsiek in beweging kwam, ‘geholpen’ om de prestaties en impact te verbeteren vanuit een wettelijk kader. Alle reden voor elke leider om zich te oriënteren op de impactbeweging en te leren van de succescases.

De 1e editie in 2022 was een groot succes. Ook toen kwamen 365 leiders samen, voor elke dag van het jaar één. Net als toen bestaat het programma uit bekende en minder bekende sprekers, kunstenaars en artiesten. Waarbij – ondanks de omvang van het event – ervoor gezorgd is dat alle deelnemers juist in kleine groepjes kennis en ervaring kunnen opdoen en uitwisselen. Bekende impactbedrijven delen hun verhaal, maar juist ook inspirerende cases die nog niet de bekendheid hebben, worden gedeeld.

Kijk hier voor een indruk van 2022.

Impact on the Beach vindt plaats op 14 september 2023 bij The Shore op Scheveningen. Het evenement start om 14:00 uur en eindigt met een impactborrel rond 20:00 uur.

Tickets zijn voor 325,- excl. BTW te verkrijgen via deze link.

NCD Leden ontvangen als ledenvoordeel bij elke ticket een exemplaar van het in november te verschijnen boek ‘En nu dan’ van Ariane Roos en Joris van Zoelen.

Gebruik bij het kopen van je ticket de volgende kortingscode: See-you-at-the-beach-Synergie

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image