Actueel

JongNCD wordt opgericht

Nieuws    |    25 juli 2023    |    2 minuten

Een aantal jonge leden hebben het initiatief genomen om JongNCD op te richten. Dit netwerk zal bestaan uit jonge ondernemers, bestuurders, (toekomstige) toezichthouders en directeuren binnen NCD. Deze groep ervaart meer dan gemiddeld moeilijkheden bij het vinden van een rol in een RvT of RvC terwijl het juist belangrijk is om diversiteit op alle vlakken binnen een organisatie of raad te realiseren en juist de stem van de nieuwe generaties zorgt ervoor dat je als organisatie en of raad het verschil kunt maken op allerlei vlakken.

Voor wie al wel in een toezichthoudende rol zit ervaart juist soms weer afstand tot de meer ervaren toezichthouders vanwege kennis, ervaring, dynamiek en soms gewoonweg omdat het lastig is om je staande te houden.

Ook loopt deze groep soms tegen weer net wat andere zaken aan dan de meer ervaren leiders. Hierdoor is de behoefte ontstaan om binnen NCD JongNCD op te richten. Waar jonge leiders zich richten op persoonlijke ontwikkeling, het vinden van een toezichthoudende rol en of stageplek binnen een Raad, vraagstukken en intervisie maar ook om ervoor te zorgen dat er zowel binnen NCD als binnen besturen, raden, leidinggevende rollen meer diversiteit komt zowel in leeftijd maar ook op andere vlakken. Ook worden ze begeleid bij het solliciteren, profileren en in hun rol als jonge leider of toezichthouder.

We willen hiervoor de kracht van het huidige netwerk van NCD gebruiken door de meer ervaren leiders/toezichthouders te koppelen aan deze groep. Voor beide groepen zal dit meerwaarde opleveren.

JongNCD zal vanaf 2024 live gaan. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een programma, activiteiten, een podcast en nog heel veel meer.

Heb je belangstelling om je aan te sluiten of wil je je in zetten als lid om mensen te begeleiden, coachen, trainen of om bijvoorbeeld een intervisie te begeleiden meld je dan bij estherdejong@ncd.nl ook als je een stageplek kunt aanbieden in jouw RvT of RvC of op een andere wijze een bijdrage wilt leveren. Hierdoor zal deze groep niet los staan van NCD maar juist onderdeel uit maken van NCD zowel landelijk, als in de kringen als daarnaast bij JongNCD.

We zullen komende tijd via de kanalen van NCD meer informatie verstrekken.

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image