Actueel

Europa’s eerste Corporate Governance House in Brussel

Nieuws    |    27 mei 2019    |    1 minuut

European Confederation of Institutes of Internal Auditing (ECIIA) en European Confederation of Directors Associations, beter bekend als, ecoDa, hebben samen The Corporate Governance House opgericht.

ecoDa en ECIIA willen de corporate governance in Europa verbeteren met The Corporate Governance House. Het initiatief moet ertoe leiden dat verenigingen ervaringen uitwisselen en tegelijkertijd hun eigen focus en strategie behouden. Béatrice Richez-Baum, directeur van ecoDa, spreekt van een ‘gamechanger’ voor verenigingen als ecoDa. ‘Kleine verenigingen moeten in de huidige wereld innovatieve oplossingen vinden om capaciteit op te bouwen, om te gaan met nieuwe uitdagingen en duurzaam te blijven. Dit project is echt een gamechanger voor onze twee associaties, in die zin dat het nieuwe dynamiek zal stimuleren en synergieën.’

The Corporate Governance House: focus op corporate governance

Pascale Vandenbussche, secretaris-generaal van ECIIA, over de samenwerking: ‘We moedigen uitwisselingen aan, maar blijven afzonderlijke entiteiten met hun verschillende strategieën.’ ecoDa en ECIIA nodigen organisaties ‘met een duidelijke focus op corporate governance’ uit om toe te treden tot The Corporate Governance House.

Kiesdistricten

ECIIA en ecoDa blijven hun respectievelijke kiesdistricten bedienen. Het doel is om schaalvoordelen te genereren en de effectiviteit van hun diensten te vergroten.

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image