Actueel

HOGIAF en NCD verstevigen banden

Nieuws    |    18 september 2018    |    2 minuten

‘De kracht van cross-culturele samenwerking’.

Dat was op 11 september het thema tijdens het werkdiner tussen ondernemers van HOGIAF en de NCD. “Dit soort initiatieven leveren een bijdrage aan het verkleinen van de afstand tussen personen met verschillende achtergronden en bieden daarmee nieuwe kansen”, zei Ahmet Taskan, voorzitter van HOGIAF.

Tijdens dit exclusieve diner gingen 15 leden van HOGIAF – Helpt Ondernemers Groeien In Alle Facetten – en 15 leden van de NCD met elkaar in gesprek over het thema ‘De kracht van cross-culturele samenwerking’. De avond werd geopend door Gerard van Vliet. De directeur van de NCD sprak niet alleen zijn vertrouwen uit in de samenwerking tussen de twee verenigingen, maar wees de aanwezigen ook op het belang om cross-culturele samenwerking te bevorderen.

HOGIAF-voorzitter Ahmet Taskan informeerde de NCD-leden over de wijze waarop HOGIAF ondernemers ondersteunt, maar hield ook een betoog over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemers met betrekking tot het benutten van de kracht van cross-culturele samenwerking. “En initiatieven als deze leveren een bijdrage aan het verkleinen van de afstand tussen personen met verschillende achtergronden, daarmee de (ondernemende) kansen voor een ieder verhogend.

Voorafgaand aan het diner was er nog één spreker: Najima Khan, lid van HOGIAF en advocaat bij Adriaanse Van der Weel Advocaten. Ze hield een inspirerend verhaal over onder meer haar ervaringen op het gebied van cross-culturele samenwerkingen binnen haar vakgebied.

Tijdens het diner gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over het thema. En dankzij een tafelwisseling per dinerfase konden alle aanwezigen kennis met elkaar maken. Een mooi concept om de onderlinge banden aan te halen. Bij elk gerecht werd een onderwerp besproken:

  • Voorgerecht:Wat zijn de obstakels/drempels met betrekking tot het bereiken van cross-culturele samenwerking?
  • Hoofdgerecht:Wat zijn de manieren waarop de cross-culturele samenwerking kan worden bevorderd?
  • Nagerecht: Welke concrete bijdrage(n) kunnen wij zelf (de deelnemers) leveren ter bevordering van cross-culturele samenwerking?

HOGIAF en NCD kijken terug op een inspirerend en succesvol diner en kijken ernaar uit de onderlinge samenwerking te intensiveren met als doel de kracht en potentie van cross-culturele samenwerking te benutten en elkaar te versterken.

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image