“Informeel, vertrouwd met diepgang”

In gesprek met: Kring Amersfoort

In gesprek    |    25 juni 2024    |    4 minuten

De directeur van NCD in gesprek met de voorzitters van Kring Groot Amersfoort

“Informeel, vertrouwd met diepgang”

Vanaf nu hebben we een nieuw item bij NCD namelijk ‘Het Interview Met…” Hierin staan elke keer leden in de spotlight met een mooi verhaal, thema, vraagstuk, dilemma of gewoon omdat zij iets interessants te melden hebben. Dit keer zijn de voorzitters van Kring Groot Amersfoort aan de beurt, Robert Klumpenaar en Pieter Koenders. Zij nemen ons mee in hun levensverhaal, het ontstaan van kring Amersfoort en de meest recente ontwikkelingen.

Voor mij zitten twee heren waar de energie van afspat. Pieter een geboren en getogen Amsterdammer en die steekt gelijk van wal. Pieter is opgegroeid aan de Keizersgracht en is zijn hele leven al geïnteresseerd in de geschiedenis van Amsterdam. Zijn passie gaat zelfs zover dat hij voor klanten rondleidingen geeft en het liefst op de fiets in de stad is te vinden. Pieter is een ondernemer en is momenteel fulltime Managing Director van CF Report, een bedrijf gespecialiseerd in corporate reporting. Je kunt je voorstellen dat zij nu met CSRD niet stil zitten. De organisatie heeft al 7 maal op rij de FD Gazelle Award gewonnen als een van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland, iets waar je trots op mag zijn. Pieter is niet alleen ondernemer, hij is ook net opa geworden en heeft recentelijk besloten om een deel van zijn tijd te besteden aan het scheppen van mooie nieuwe creaties, Pieter is namelijk ook kunstenaar en bezit nu een mooi atelier in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

Netwerk verbreden
Pieter is nu ongeveer 6 jaar lid van NCD. De reden dat hij ooit lid is geworden heeft er mee te maken dat hij de behoefte had om andere mensen buiten zijn netwerk te ontmoeten, om hiervan te leren en zich te laten inspireren. Dit heeft hij met recht gevonden bij Kring Amersfoort, nog elke dag is hij blij dat hij aangesloten is bij deze Kring.

De zorg en stakeholdermanagement
Daar waar Pieter een jongen was van de stad was Robert een jongen van het platteland. Geboren in een hardwerkende familie met een mengvoederbedrijf waar ze kalvermelk ontwikkelden die o.a. naar de UK, Curacao en Perzië werd geëxporteerd. Robert had niet de ambitie om het bedrijf over te nemen en is Farmacie gaan studeren. Vervolgens is hij terecht gekomen in allerlei rollen binnen het domein zorg waar de dynamiek van problemen rond stakeholdermanagement een grote rol speelde. Hoe groter de uitdaging hoe leuker Robert het vindt. Momenteel is Robert operationeel directeur bij de 2e Stemwinkel een organisatie die zorgt verleent en medische hulpmiddelen inkoopt en levert aan mensen met een halsstoma. Inspiratie, sfeer en gezelligheid

Robert is nu 2 jaar lid en is lid geworden om andere peers te ontmoeten, om zich te laten inspireren door leuke sprekers maar ook voor de sfeer en gezelligheid. Ook hij heeft nog steeds geen spijt. Robert is naast actief voor de kring, ook heel actief voor NCD Landelijk. Hij wil niets liever dat er een optimale verbinding tussen beide ontstaat en zet zich daar ook maximaal voor in. Robert is ook lid van de klankbordgroep die zich inzet voor de meerjarenstrategie, een bezig baasje dus!

Creatieve programma’s; en actieve ledenwerving
Beide heren noemen Kring Groot Amersfoort informeel, vertrouwd met diepgang wat denk ik de spijker op zijn kop slaat. Kring Amersfoort is ooit opgericht door Jos en Annemarie en zij komen samen in de Observant in Amersfoort. De kring is onlangs samengegaan met Kring Utrechtse Heuvelrug en bestaat uit ongeveer 25 leden. Het streven is om dit aantal naar 35 te brengen en daar werken Pieter en Robert actief aan: door het bedenken van de meest creatieve programma’s, door contacten binnen de NCD, door het betrekken van bedrijven in Amersfoort en omgeving bij de NCD en de kring. Voorbeelden van creatieve programma’s zijn een lezing over verantwoorde kansspelen van Holland Casino en binnenkort staat Generatie Z op de agenda met sprekers uit eigen NCD-netwerk. Ook worden de activiteiten van de Kring en ‘NCD Centraal’ aan elkaar gekoppeld. Dit geeft een geheel eigen dynamiek. De kring is echter vooral intiem, gezellig en vol energie waarbij het sociale aspect een even grote rol speelt. Elke kringbijeenkomst wordt een spreker gecombineerd met een 3-gangen diner, het nuttige met het aangename samenbrengen dus. Ik twijfel er geen moment aan dat deze kring heel snel op de 35 mensen zit😊

“De koppeling van de activiteiten van de Kring Groot Amersfoort en ‘NCD Centraal’ geeft een geheel eigen dynamiek”


Fotobijschrift: NCD Directeur Esther de Jong samen met de energieke co-voorzitters van de NCD Kring Groot Amersfoort Pieter Koenders (links) en Robert Klumpenaar (rechts).

Bijdrage door
Esther de Jong - Directeur NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image