Actueel

Jan Wesseldijk nieuwe voorzitter ecoDa

Nieuws    |    1 april 2019    |    2 minuten

European Confederation of Directors’ Associations (ecoDa) heeft NCD-bestuurslid Jan Wesseldijk tot nieuwe voorzitter gekozen.

Wesseldijk vervangt Irena Prijovic. Jan Wesseldijk is bestuurslid van NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren). Wesseldijk: ‘Bedrijven en verenigingen veranderen meer en meer in community’s. Wij geloven informatiedeling via platformmodellen. Meer investeringen in open netwerken verbeteren de uitwisseling van Corporate Governance-best practices. Wij kunnen Europese bestuursleden helpen functioneren in de disruptieve omgeving waarin hun bedrijven opereren.’

Jan Wesseldijk heeft bestuurlijke ervaring bij verschillende bedrijven zoals Aviko, Royal Cosun en AkzoNobel. Hij werkte en woonde in negen verschillende landen, in bijvoorbeeld Japan, Argentinië en Venezuela. Hij werkte in elf verschillende industrieën (van voedsel ingrediënten voor huishoudelijke apparaten, en van basischemicaliën tot internationaal normen). Daarnaast is Wesseldijk voorzitter van het Register Certified Board Member (RCBM). Hij studeerde aan de Universiteit Twente, Harvard Business School en IESE Business School.

ecoDa neemt afscheid van Prijovic Tegenover de komst van Wesseldijk staat het vertrek van scheidend voorzitter Irena Prijovic. ‘Ik ken Jan Wesseldijk al vele jaren en ik vertrouw erop dat hij in staat is om ecoDa naar het volgende niveau te brengen. Gezien de hoge druk op boards, en met de volgende Commissie die nieuwe prioriteiten stelt, zal zijn rol van cruciaal belang zijn voor het behoud van het concurrentievermogen van onze Europese bedrijven.’

Het ecoDa-bestuur bedankt Prijovic voor haar leidende rol als voorzitter en voor het hebben van de toon naar een echte gemeenschap.

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image