per 1 januari 2023

Karlijn L'Ortye stopt als directeur bij NCD

Categories    |    1 januari 2023    |    2 minuten

Per 1 januari 2023 zal de huidige NCD directeur Karlijn L’Ortye haar functie ter beschikking stellen voor een nieuwe directeur. L’Ortye was al lang actief NCD lid en werd in 2020 aangesteld als eerste vrouwelijke directeur met een heldere opdracht: NCD transformeren van een vereniging naar een (online) community voor de leiders van vandaag én morgen. “Er is de afgelopen 2,5 jaar een frisse wind door NCD gewaaid. We hebben zóveel bereikt, meer dan ik in deze periode waar ik voor aangesteld was had gedacht. Zo is de positionering van NCD aangescherpt en heeft een nieuwe merkidentiteit gekregen. Dit heeft geleid tot een nieuwe aantrekkingskracht voor de jongere generatie leiders en toezichthouders van vandaag en morgen” aldus Karlijn L’Ortye.

Het NCD bestuur bedankt Karlijn voor haar grote inzet en onderschrijft dat zij op haar geheel eigen manier met ondernemersgeest een sterke structuur en zichtbaarheid heeft aangebracht binnen de vereniging. Voorzitter Paul Geraeds: “Karlijn heeft als directeur NCD door pittige Corona tijden geloodst. Naast alle interne processen optimaliseren en vernieuwing van CRM en administratie systemen heeft zij ook nieuwe partners aan NCD verbonden en NCD een gezicht naar buiten gegeven. Wij zijn blij dat Karlijn betrokken blijft binnen NCD en nog een rol blijft vervullen bij komende activiteiten”.

Het voelt voor Karlijn logisch om plaats te maken voor een nieuwe directeur die met een eigen visie verder bouwt aan wat zij met het bestuur en bureau heeft neergezet. “De afgelopen jaren heb ik mijn eigen onderneming draaiende gehouden naast NCD. In de zomerperiode was het reflecteren en vooruitkijken, zoals veel mensen dat doen. Ik kwam tot het inzicht dat dat waar ik destijds voor ben aangesteld, allemaal succesvol is afgerond. En als ondernemer weet je dan dat je door moet. Plaats maken en zelf weer nieuwe kansen pakken. Het bedrijfsleven trekt weer aan me, er is ruimte voor nieuwe ideeën”.

Karlijn zal haar opvolg(st)er, waar een vacature voor is uitgezet (zie ook NCD website), inwerken. NCD zoekt een nieuwe directeur 3.0 die hands-on is en ervaring heeft met het aansturen van een non-profit organisatie zoals NGO of vereniging. Hij/zij is naast bestuurder een verbinder pur sang en kent de dynamiek in en rond de bestuurskamer. Hij/zij wil zich verbinden aan de missie van NCD dat een betere wereld begint bij goed leiderschap en toezicht en wil zich daar met hart en ziel voor inzetten.

Bijdrage door
Lisa Saathof - Marketing & Communicatie

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image