Actueel

NCD verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Nieuws    |    9 januari 2023    |    2 minuten

De Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren verwelkomt per 1 januari 2023 twee nieuwe bestuursleden met expertise community management, benoemd door de Algemene Ledenvergadering.

Marjolijn Feringa (interim directeur en coach) en Luc van Bussel (ondernemer en CEO) treden toe als nieuwe bestuursleden, beiden met de portefeuille Vereniging en Community Ontwikkeling.

“Naast opleidingsinstituut en landelijke vereniging wordt de community rol steeds belangrijker voor NCD. Wij zijn verheugd dat deze noodzakelijke expertise nu ook in het bestuur aanwezig is. Marjolijn en Luc zijn qua achtergrond en persoon heel complementair en daarmee een perfect match”, aldus Paul Geraeds, voorzitter NCD.

Luc van Bussel

Luc is met Onemeeting.com een innovatief platformondernemer in de Meeting & Event branche. Hij verbindt mensen met venues en wordt gedreven door de visie dat mensen elkaar fysiek willen blijven ontmoeten, zeker in de toenemende digitale samenleving. Luc is trusted advisor bij verschillende bedrijven, veelgevraagd spreker en auteur van meerdere managementboeken.

Luc: “Bij het versterken van de vereniging als eigentijdse community wil ik graag mijn steentje bestuurlijk bijdragen. Het ontwikkelen van virtuele en fysieke platforms & events is mijn dagelijkse brood.”

Marjolijn Feringa

Als ondernemer, bestuursvoorzitter (o.a. Prago) en executive coach helpt Marjolijn directeuren en directieteams met het verbeteren van hun effectiviteit. Als podcaster bij Werkgeluid en auteur van meerdere managementboeken richt ze zich op leiders en de uitdagingen in hun werkende leven. Ze ervaart de dynamiek en de manier van beslissingen nemen in een vereniging als complex, pluriform en daardoor interessant. In al deze rollen beantwoordt ze aan de doelen die NCD wil bereiken: maak leiderschap empathisch, digitaal vaardiger en duurzamer.

Marjolijn: “Om dingen voor elkaar te krijgen in een vereniging moet je een teamplayer zijn en transparant zijn over wat er aan de hand is. Deze verbindende manier van leidinggeven ligt dicht bij mijn hart.”

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image