Nieuwe wet verplicht tot actie

Partnership: WBTR & NCD

Nieuws    |    4 juli 2022    |    2 minuten

Nieuwe wet verplicht tot actie
Vanaf 1 juli 2021 is de WBTR ingegaan en moeten verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe wet. Bestuurders en toezichthouders betrokken bij beide rechtspersonen, worden verplicht procedures te bespreken, afspraken vast te leggen en deze binnen de vereniging of stichting te borgen.

Aansprakelijkheid voor bestuursleden is de stok achter de deur. Als bestuurslid ben je altijd aansprakelijk als er zaken misgaan. De nieuwe wet dwingt je dus om alles te regelen.

Omdat het snappen en uitvoeren van nieuwe wetten veel tijd kan kosten is er gelukkig wbtr.nl. Een oplossing die je helpt om het snel te doorgronden en uit te voeren. Dan kost het je erg weinig tijd. WBTR.nl is een samenwerkingsverband van ruim 150 koepel verenigingen. Daardoor is de prijs erg laag.

NCD is partner van WBTR.nl Door het partnership krijgen leden van de NCD 50% korting op het stappenplan. Neem je nog niet deel aan WBTR.nl, dan kan je aanmelden via deze link. In het stappenplan in WBTR.nl staan uitleg video’s en voorbeeld teksten, waarmee je makkelijk aan de WBTR kan voldoen.

Ondersteuning via invulsessies Elke maand zijn er online invulsessies waar deelnemers worden geholpen met het invullen van het stappenplan om te voldoen aan de WBTR. Dit is inbegrepen en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

NCD is partner geworden om leden te ondersteunen Veel directeuren en commissarissen zijn natuurlijk actief in vele verenigingen en stichtingen. NCD ondersteunt haar leden graag zo breed mogelijk, dus ook met het voldoen aan de WBTR.

Bijdrage door
Lisa Saathof - Marketing & Communicatie

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image