Actueel

Innovatie anno nu | De wereld van data

Categories    |    7 januari 2020    |    3 minuten

Wij leven inmiddels in een wereld van data waarin alles wat in de echte wereld bestaat gespiegeld wordt in een parallelle wereld van data.

De bedrijven die slim gebruik maken van data verkrijgen een voorsprong op de bedrijven die op een traditionele wijze werken. Innovatie anno nu maakt veelal gebruik van data! Er ontstaat ook een nieuwe ‘data gedreven bedrijfsmodel’ die achter het succes van de Big Tech bedrijven, unicorn startups en snelgroeiende ondernemingen zit.

Wat is deze ‘wereld van data’? Hoe te innoveren in de huidgige data gedreven omgeving? Hoe ziet een data gedreven bedrijfsmodel eruit? En waarom zijn deze modellen zo succesvol dat zij de basis zijn van de meest waardevolle ondernemingen ter wereld en de snelst groeiende startups?

In deze masterclass nemen Alex Dowdalls en Wendela Hingst u mee op reis in een wereld van data, platforms en slim gebruik van data. De agenda is:

  • Innovatie in een wereld van data
  • Het nieuwe bedrijfsmodel
  • Digitale Assets, niet alleen data
  • Een nieuwe benadering van data
  • Een blik in de toekomst – 3D internet en Metaverse!

Deze masterclass is uniek door de opzet:

  • kleine groep gelijkgestemde leiders van stevig kaliber om van en met elkaar te leren in een vertrouwelijke setting
  • focus op casuistiek uit de actualiteit en jouw praktijksituatie en het boosten van pratische ethische leiderschap-skills
  • concrete handvatten vanuit meerdere perspectieven, zowel juridisch als ethisch, om meer impact te maken in de Raad en/of directie

Tijdens en na de sessie

Tijdens en na de sessie staan wij stil bij de bestuurlijke vraagstukken die deze veranderingen teweegbrengen. Wendela Hingst, begeleidt een discussie over hoe u als toezichthouder op de hoogte kunt blijven van deze ontwikkelingen en wat kan betekenen voor de kwaliteit van het toezicht. Welke vragen dient u te stellen? Leer hoe u uw toezicht verbetert door gebruik te maken van data-driven thinking.

Meer info

Als lerende leider wil jij van & met betekenis zijn. Om dat te doen is het nodig om voortdurend te blijven leren omdat de context van en eisen aan jouw rol voortdurend veranderen. De masterclasses van NCD Academy zijn erop gericht om jou als leider te helpen om jouw kennis en skills op peil te houden, voortdurend te actualiseren en aan te scherpen. Door het jaar heen worden deze korte, intensieve en interactieve sessies rondom diverse thema’s aangeboden om je in de breedte te blijven ontwikkelen en direct in de praktijk van jouw bestuurskamer te brengen, vanuit de vertrouwelijkheid en gelijkgestemdheid die hoort bij een vereniging: leren van en met andere leiders met stevige eindverantwoordelijkheid, ambities en purpose.

Over de experts

Alex Dowdalls

Alex Dowdalls is oprichter en Partner bij AXVECO BV, een consultancy die helpt klanten om hun businessmodel te vernieuwen door gebruik van data en digitale technologieën. Hij werkt met financiële, industriële en overheidsinstellingen met thema’s zoals het data gedreven cq platform businessmodel, datamanagement, kunstmatige intelligentie (AI), blockchain, en de inbedding van governance, risk en compliance. Naast zijn consultancy werkzaamheden is Alex een bekende platform spreker en doceert hij op Nyenrode University, NCOI Computrain, Beeckestijn Business School en andere opleidingsinstituten en is hij startup mentor bij Yes! Delft – het innovatieplatform van TU Delft.

Wendela Hingst

Wendela Hingst, studeerde hotelmanagement, organisatiekunde en psychologie en begon in 2001 na een loopbaan als consultant als directeur en bestuurder in de zorg. Sinds 15 jaar is zij tevens toezichthouder en bestuurslid bij zorgorganisaties. Op dit moment is zij Voorzitter Raad van Commissarissen bij Huisartsen Gelderse Vallei en Voorzitter Raad van Toezicht bij Radiotherapiegroep (een zelfstandig oncologisch bestralingsinstituut). Verder heeft zij diverse toezicht-en bestuursfuncties gehad.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image