de Dag van de Commissaris

Visie op een regeneratieve toekomst

Event    |    11 september 2022    |    2 minuten

Dit is de titel van één van de subsessies op de Dag van de Commissaris 2022.

3P’s, MVO, SDG,ESG, CSRD; Duurzaam handelen kent vele begrippen en er zijn meer ‘guidelines’ dan je ooit in je leven kan lezen. Klimaatbewustzijn is ‘here to stay’. Wat betekent dat voor jouw rol als toezichthouder? Is jouw duurzame filter altijd aan en hoe blijf je zelf up-to-date?

In deze subsessie gaan we het over de toekomst vanuit een duurzaam oogpunt hebben. Roger van Boxtel deelt zijn ervaringen als oud-minister, oud-bestuurder van o.a. Menzis en NS en als commissaris (huidig o.a. vz. RvC KPMG) en je mag hem alle vragen stellen. Roger is open minded en gaat graag met collega toezichthouders in debat over de ‘next level’.

We gaan een stap verder dan duurzaam toezichthouden, wat denk je van een regeneratieve toekomst?! Wanneer we hetgeen we van de aarde gebruiken kunnen reproduceren of wel regenereren spreken we over een regeneratieve economie. Zal ‘Earth overshoot day’ ooit verdwijnen? Aniek Moonen is voorzitter van de jonge klimaatbeweging en geeft hier vast haar visie op. Ze geeft leiding aan meer dan 50 jonge vrijwilligers en representeert de stem van meer dan 100.000 jongeren vertegenwoordigd in het klimaatdebat. Haar voorganger Werner Schouten heeft een stevige verwachting neergezet, deze organisatie is nummer 1 geworden in de Trouw Duurzame 100.

Aniek en Roger zijn de sprekers in de eerste sessie, maar verwacht geen powerpoint presentaties of activistische speeches. De subsessies zijn juist een verdiepend gesprek welke inspiratie en inzichten geeft. Om het maximale uit het gesprek te halen word de subsessies gemodereerd. De eerste sessie door Sophie Kuijpers, de tweede door Sander Schimmelpenninck.

We herhalen deze sessie zodat inzichten uit de eerste subsessie ronde ook meegenomen kunnen worden naar de tweede ronde. Als deelnemer van de Dag van de Commissaris kan je kiezen om twee verschillende subsessies bij te wonen of tweemaal hetzelfde onderwerp met daarbij andere collega toezichthouders en een andere moderator.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image